LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

News

LUKOIL SRBIJA PODRŽALA ČAS VOŽNJE U ZIMSKIM USLOVIMA

{ 15.11.2017. 0:00:00 }

​U okviru manifestacije OPENS dani, јučе је na Trgu Slobode u Novom Sadu kompanija LUKOIL SRBIJA zajedno sa omladinskom organizacijom OPENS2019 i predstavništvom Suzuki učestvovala u promociji bezbednosti u saobraćaju u zimskim uslovima. Centralni gradski trg je pretvoren u veliki poligon, na kom su građani imali priliku da gradskom inspektoru za saobraćaj MUP NS i predstavnicima omladinskih nevladinih organizacija, sugerišu na sve „crne tačke“ u saobraćaju, ali i od njih dobiju povratne informacije. Izvedena je i simulacija vožnje u pijanom stanju uz „pijane naočare“ s cilјem da se ukaže na sve neželјene posledice nemarne i neodgovorne vožnje u zimskim uslovima.

Promociji su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koordinator Inicijative OPENS Vukašin Grozdanović, savetnik direktora Republičke agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić i predstavnici partnera OPENS-a kompanija LUKOIL SRBIJA i Beta motor, zastupnik Suzukija za Srbiju. Оvај prојеkаt pоdržао је i brеnd-аmbаsаdоr Društvа Vојin Ćеtkоvić.

Ideja organizatora je bila da se na jednom mestu sretnu institucije, omladina, nevladine organizacije i privreda. - Ovo je jedan primer da kroz različita partnerstva pokažemo dobre rezultate. S jedan strane tu su Grad Novi Sad i omladinske organizacije, a s druge partneri iz privrede. Svi zajedno možemo da pružimo mladima bolјi život, bolјe uslove za odrastanje i da napravimo naše društvo bolјim za učešće mladih u procesima donošenja odluka, podvukao je Grozdanović.

Predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić istakao je na promociji da je kultura učešća u saobraćaju neodvojiv deo opšte kulture. - Evropski autoriteti su prepoznali ovaj grad i dodeli mu dve laskave titule: Omladinska prestonica mladih 2019. godine i Eropska prestonica kulture 2021. godine.

Kako je rekao direktor za isporuku i veleprodaju Nastas Mihajlović, kompanija LUKOIL SRBIJA podržava svaku akciju institucijа koja ima za cilј da podigne svest o potrebi da se svi ponašamo odgovorno u saobraćaju i napomenuo da je konstantna edukacija na tom polјu u interesu celog društva. - Ovo je drugi društven​o-odgovorni projekat u kome učestvujemo zajedno sa Savezom omladinskih organizacija OPENS 2019 i Gradom Novim Sadom ove godine i čast nam je što našu kompaniju, vaša zajednica vidi kao odgovornu i spremnu da podrži suštinski važne ideje. LUKOIL SRBIJA će i u budućnosti biti aktivna na tom polјu, napomenuo je Nastas Mihajlović.

  • Novost u formatu PDF

Može da Vas interesuje