LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

Ekologija

 

Naš strateški cilj sastoji se u dinamičnom postojanom razvoju koji odgovara najboljim pokazateljima svetskih naftnih kompanija po efikasnosti i konkurentnosti.

Shvatajući svoju odgovornost pred društvenom zajednicom, Kompanija teži da doprinese dugoročnom ekonomskom rastu, socijalnoj stabilnosti, kao i da potpomaže napredak, obezbedi očuvanje životne sredine i racionalno korišćenje prirodnih resursa u regionima u kojima posluje „LUKOIL SRBIJA“ d.o.o. Kompanija takođe računa na razumevanje društvene zajednice složenosti i kompleksnosti zadataka koji stoje pred njom. 

Prioritetni zadatak „LUKOIL SRBIJA“ d.o.o. je stvaranje bezbednih uslova za rad zaposlenih, zaštita zdravlja zaposlenih i građana Republike Srbije, kao i očuvanje životne sredine na osnovu korišćenja najboljih dostupnih tehnologija.

U cilju rešavanja ovih zadataka u Kompaniji je stvoren i uspešno funkcioniše Sistem upravljanja industrijskom bezbednošću, zaštitom životne sredine, uključujući ispunjenje zahteva protivpožarne bezbednosti, sprečavanja i likvidacije vanrednih situacija. Ovaj sistem je izgrađen u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i sertifikovan prema standardima ISO 14001 i OHSAS 18001.

Naša politika u oblasti industrijske bezbednosti, zaštite na radu i zaštite životne sredine u 21. veku između ostalog predviđa: plasman ekoloških vrsta goriva, koja odgovaraju evropskim standardima, smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu zahvaljujući uvođenju najboljih dostupnih tehnologija, opreme, materijala i povećanja nivoa automatizacije upravljanja tehnološkim procesima; sprovođenje procene uticaja planiranih vidova privredne delatnosti, proizvoda i usluga na životnu sredinu i zdravlje zaposlenih Društva i građana Republike Srbije; smanjenje tehnogenog uticaja na životnu sredinu od  strane objekata koji se puštaju u rad posredstvom poboljšanja kvaliteta pripreme pretprojektne i projektne dokumentacije i drugo.