LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

News

SRBIJA DOMAĆIN LUKOILOVOG DEČJEG KUPA U FUDBALU

{ 6.6.2014. 0:00:00 }

Internacionalni kvalifikacioni turnir u fudbalu "LUKOIL dečji kup šampiona 2014" pod pokroviteljstvom Sportskog kluba „LUKOIL" i kompanije „LUKOIL" održava se od 10. do 12. juna na terenima Fudbalskog kluba Čukarički u Beogradu. Za plasman u finale boriće se ekipe mladih igrača rođenih 2002. godine iz Italije, Rusije, Irana, Bugarske i Srbije. Promoter turnira je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Kvalifikacioni turniri „Lukoilovog dečjeg kupa šampiona" odigravaju se pod sloganom UEFE „Igramo protiv rasizma - Play against racisam" i oni ujedinju poznate fudbalere i dečje timove iz 22 zemlje Evrope i Azije. Turniri u Belgiji, Letoniji, Bugarskoj i Rumuniji su odigrani, dok je turnir u Srbiji peti po radu. Pobednici ovih takmičenja sastaće se krajem avgusta na finalnom turniru u Istanbulu u Turskoj koji će nositi ime jednog od najpoznatijih igrača na svetu Roberta Karlosa.

Kvalifikacioni turnir u Srbiji održan je prvi put prošle godine. Vršnjake iz klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske pobedili su mali fudbaleri Crvene Zvezde, a zatim, produživši niz pobeda na finalnom turniru prošlog septembra u Bugarskom Burgasu, osvojili „LUKOIL dečji kup šampiona 2013". Do ove titule Zvezdin tim je došao pobedivši osvajače kvalifikacionih turnira koji su odigrani u šest grupa i na kome su se od maja do septembra takmičili timovi iz 23 zemlje. Kompanija „LUKOIL" je od 2001. godine generalni sponzor Dečje fudbalske lige u Ruskoj Federaciji.

  • Novost u formatu PDF

Može da Vas interesuje