LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

News

OTVOREN MARTOVSKI FESTIVAL DOKUMENTARNOG I KRATKOMETRAŽNOG FILMA

{ 4.4.2022. 9:57:18 }

69. festival po redu otvoren je u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent ove stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. Već dugi niz godina LUKOIL SRBIJA u okviru Sporazuma o saradnji s gradom Beogradom nosi titulu Prijatelja našeg najdugovečnijeg meрunarodnog filmskog festivala.

Andreja Mladenovićж, pomoćnik gradonačelnika Beograda i predsednik Odbora Martovskog festivala, izjavio je da će ove godine Beograd ugostiti veliki broj filmskih umetnika. “Ovaj festival predstavlja jedan od najdugovečnijih beogradskih festivala. Izuzetno smo ponosni što možemo tu tradiciju da negujemo i da doprinesemo da svaki festival svojim kvalitetom zasluži pažnju ne samo filmskih stvaralaca već i ljubitelja filmskih ostvarenja. Njegova specifiиnost jeste u tome što se bavi dokumentarnim, kratkim, igranim, animiranim i eksperimentalnim filmom i kao takav okuplja i zaokružuje sve ono što je izuzetno važno u ovim filmskim oblastima”, rekao je Mladenović.

On je naglasio da je Grad uz ovaj festival kao osnivač i izrazio nadu da će tako i ostati. Mladenović je na podršci posebno zahvalio i kompaniji LUKOIL jer je prepoznala važnost jedne ovakve manifestacije za Grad.

Martovski festival otvoren je uručenjem nagrade za životno delo filmskom autoru Nikoli Lorencinu I svetskom premijerom dokumentarnog filma "Dobrudžanska bitka". Tokom trajanja Martovskog festivala biće prikazano ukupno 77 filmova u takimičarkom programu, 28 u međunarodnom i 49 u domaćжem, dok će posetioci moći da vide i 68 ostvarenja u revijalnom delu.

  • Novost u formatu PDF

Može da Vas interesuje