LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

News

LUKOIL SRBIJA PRIJATELJ 50. FESTA

{ 22.2.2022. 12:37:49 }

Tokom jubilarnog izdanja FEST-a od 25. februara do 6. marta biće predstavljeno osamdeset osam premijera, nova ostvarenja kultnih autora i više od četiri stotine projekcija, najavljeno je na konferenciji za novinare u Starom dvoru. Kompanija LUKOIL SRBIJA s pravom već niz godina nosi titulu „Prijatelja festivala“, budući da je ova najdugovečnija i najznačajnija regionalna smotra međunarodnih filmskih ostvarenja, jedan od projekata koje kompanija podržava u okviru Sporazuma o saradnji s gradom Beogradom.

Kako su u Skupštini grada najavili Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora FEST-a, Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a, Damir Handanović v.d. direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF), i Dragoslav Fredi Stanisavljević, direktor Muzičke produkcije RTS, ovo će biti uzbudljivo, ambiciozno i reprezentativno izdanje FEST-a, koncipirano sa ozbiljnošću kao što je i njegov jubilej, pedeset godina trajanja tokom kojih je u nekim periodima bio i jedan od najvažnijih festivala u ovom delu Evrope, na koji su dolazile zvezde svetskog filma.

Slogan jubilarnog 50. FEST-a je NOVI HRABRI SVET. Na 421 filmskoj projekciji, kako je najavio Jugoslav Pantelić: “Imaćemo priliku da premijerno vidimo 88 celovečernjih filmova u okviru šest selekcija, a u glavnom takmičarskom programu, u trci za nagradu „Beogradski pobednik“, 20 novih ostvarenja iz Srbije, Francuske, Italije, Rusije, Grиke, Rumunije, SAD, Poljske, Austrije, Australije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije”.

  • Novost u formatu PDF

Može da Vas interesuje