LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

Goriva

Gorivo koje se prodaje na benzinskim stanicama „LUKOIL SRBIJA“ d.o.o. odgovara evropskim ekološkim zahtevima Evro-5. Zahvaljujući primeni visokokvalitetnih motornih goriva povećava se radna sposobnost i rok eksploatacije automobilskih motora, smanjuje se potrošnja goriva i toksičnost emisije štetnih gasova.

Na benzinskim stanicama „LUKOIL SRBIJA“ d.o.o. vozači takođe mogu da se snabdeju tečnim naftnim gasom TNG. 

 •  Čiste brizgaljke

 • 100% snaga motora

 • Povećanje obrtnog momenta

 • Ušteda goriva

 • Smanjenje emisije štetnih gasova

Kompanija „LUKOIL SRBIJA" je započela prodaju novog goriva „ECTO Diesel" sa poboljšanim eksploatacionim i ekološkim karakteristikama, koje je u skladu sa evropskim nivoom kvaliteta.

„ECTO Diesel" je idealan za najnovije modele putničkih, teretnih i drugih vozila. Ocenite jedinstvene mogućnosti novog „ECTO Diesel" goriva. Mi preporučujemo njegovu konstantnu upotrebu. Na takav način ćete sprečiti zaprljanost delova motora i sačuvati kvalitet njegovog rada.

ZIMSKI ECTO DIESEL

Kod zimskog ECTO Diesel, već unapređene eksploatacione i ekološke karakteristike dodatno se nadgrađuju kroz sniženje CFPP (Cold filter pluggingpoint).

Temperatura kod koje dolazi do začepljenja filtera naziva se tačka filtrabilnosti, a zimski ECTO Diesel je dodatno spušta.

"ECTO Plus“ je stvoren pomoću najsavremenijih tehnologija kako bi Vam omogućio da još više uživate u vožnji.

 • Povećana snaga motora

 • Poboljšanje ubrzanja

 • Ušteda goriva

 • Smanjenje mehaničkog trenja

Postojanje modifikatora trenja u gorivu „ECTO Plus“ smanjuje mehaničko trenje u zoni cilindara i obazbezbedjuje momentalno povećanje snage u različitim režimima rada motora. A to je veoma važno u uslovima vožnje u metropolama.

Još jedna prednost „ECTO Plus“ je ušteda zahvaljujući visokom kvalitetu „ECTO Plus“, koji su potvrdila istraživanja u Velikoj Britaniji u nezavisnom i akreditovanom na medjunarodnom nivou centru „Tickford Power Train Test Ltd”.

Zahvaljujući korišćenju „ECTO Plus“ od LUKOILa eksploataciona snaga motora se povećava pri svim brzinama, što je takodje potvrdjeno ispitivanjima centra „Tickford Power Train Test Ltd”.

Isprobajte pouzdanu i efikasnu snagu LUKOIL ECTO 100

ECTO 100 je rezultat višegodišnjeg rada LUKOIL-a na usavršavanju goriva uz korišćenje savremenih tehnologija koje omogućavaju stvaranje osnovne formule na bazi prirodne visokooktanske komponente.

ECTO100 vam obezbeđuje:

 • Povećanje snage motora

 • Povećanje dinamike ubrzanja

 • Smanjenje potrošnje goriva

EVRODIZEL je dizel gorivo čiji kvalitet u potpunosti ispunjava zahteve emisionog standarda EVRO 5 za putnička i transportna vozila. Usled niskog procenta sumpora i aromata u Evrodizel gorivu ukupna emisija štetnih gasova u životnu sredinu se smanjuje više od dva puta.

Evrodizel povećava kapаcitet rada motora, produžava rok za zamenu ulja, čuva funkciju katalitičkog neutralizatora, produžava rok rada pumpe za gorivo. Korišćenjem LUKOIL Evrodizela ostvaruje se ušteda goriva do 6 odsto.

Evropremium BMB 95 je gorivo čiji kvalitet u potpunosti ispunjava zahteve emisionog standarda EVRO 5 za putnička vozila. U poređenju sa bezolovnim benzinom Evropremium BMB 95 se odlikuje značajno manjim sadržajem sumpora (maksimalno 10 mg/kg), kao i olefina, aromata i benzena.

Kompanija „LUKOIL SRBIJA" nudi tečni naftni gas na 66 benzinskih stanica, budući da je ovo, zahvaljujući svojim ekološkim, ekonomskim i bezbednosnim prednostima danas jedno od vodećih alternativnih goriva današnjice. Tečni naftni gas koji se plasira u maloprodajnoj mreži „LUKOIL SRBIJA" nabavlja se iz rafinerije LUKOIL Petrotel u Rumuniji i od trećih lica.

 • Spisak benzinskih stanica sa autogasom TNG