LUKOIL SRBIJA d.o.o.
LUKOIL SRBIJA d.o.o.

News

LUKOIL SRBIJA – GENERALNI POKROVITELJ 45. FESTA

{ 31.1.2017. 0:00:00 }

​U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 30. januara u 12 časova održana je prva konferencija za novinare povodom programa predstojećeg 45. FEST-a, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017. godine.

Po rečima Ivone Jevtić, gradskog sekretara za kulturu i predsednice Odbora FEST-a, na 45. FEST-u premijerno će biti prikazano čak 95 ostvarenja. Kako je rekla, ove godine je Sekretarijat za kulturu grada Beograda izdvojio čak pet miliona dinara više za najveći beogradski filmski festival, istakavši i da se očekuje pomoć Ministarstva kulture i informisanja RS. Ivona Jevtić je posebno istakla kompaniju LUKOIL SRBIJA koja je drugu godinu za redom generalni pokrovitelj FEST-a, povodom čega se obratio i Ivan Brajović, zamenik direktora za isporuku i logistiku, izjavivŠi kako je veliko zadovoljstvo biti deo jedne ovako značajne manifestacije koja je tokom svog trajanja povezala mnoge generacije i izdvaja Beograd od gradova u okruženju.

 Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić je rekao da je FEST manifestacija kojom se Beograd približava svetu i da se u programu nalazi mnogo atraktivnih filmova, među kojima i nekolicina nominovanih za Oskara, ali su tu i klasici na koje se ne sme zaboraviti. U glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova, a takmiče se za nagradu Beorgadski pobednik u iznosu od čak 10.000 evra. Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti dobiće Ljubiša Samardžić, a Beogradskog pobednika za dosadašnje stvaralaštvo Karlos Saura. Jugoslav Pantelić najavio je da će festival otvoriti čuvena italijanska glumica Monika Beluči, a tom prilikom će na svečanoj ceremoniji u Sava centru biti prikazan film „Na mlečnom putu" Emira Kusturice. U nacionalnom programu naći će se 7 filmova koji se takmiče za nagradu čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije. Mladen Đorđević, selektor programa je napomenuo da će fokus ovogodišnjeg programa biti usmeren i na brisanje granica između dokumentarnog i igranog filma.

 Za kraj, novinarima se obratila se Nataša Ilić, direktorka CEBEF-a, obavestivši prisutne novinare da su pripreme za FEST uveliko u toku i zahvalila se selektorima na raznovrsnom programu, pokrovitelju festivala kompaniji LUKOIL na velikoj pomoći i poželela svima uspešan i uzbudljiv festival.

  • Novost u formatu PDF

Može da Vas interesuje